2020-10-04
趁期日入去壁画村行下同影下相之余,其实一直都想试吓呢间人气日系Cafe的!好不容易终于嚟到,但真系超越我想像中咁多人等位的!系又热又多蚊咬下足足企系度等左一个钟先有位!其实Cafe 外系有空间可以安排一啲圆凳放系门口比人坐的,更可以放置一杷大风扇安抚等候中嘅客人!而且执枱及安排入座又缓慢,等客人走了才斯斯然打比排队中嘅客人,因为有啲客人系离开了现场等候的,但不知为何不安排在门外等入坐的客人先入,而白白浪费时间等回来的客人入座,或可早点call 客人回来告知就到你!安排实在有点失当!由于Cafe系分开左右两边村屋地下层的,要先去落单那一边点餐,才能真正坐低!其实到点餐个一刻已经等到冇乜心情叫野食!而且进餐时间亦只有75分钟!其实一啲都唔Relax 的!真系唔好系期日嚟!我哋叫咗三文鱼牛油果沙律及带子炒蛋沙律及两杯嘢饮!好彩啲野食卖相都几靓又足料,而且味道都唔差,加上价钱都算经济!不过呢度系一边店整嘢食,另一边店调嘢饮的,两边店嘅食物及饮品系没有遮掩下,由店员穿梭两店之间送餐的,虽然只有几步嘅距离,但系室外亦有机会比乌蝇等沾污,呢个卫生问题的确要正视!