2024-11-30
最近系荃湾新开既「千海水产海鲜火锅放题店」正值试业期间,吸引左我同老公黎试下佢地既任食即捞海鲜火锅,因为价钱真系好抵!平日7:30前离座每位$278,九点后入座每位$288,仲平咗$50!呢度最大既特色系客人可以即场自己捞海鲜,全部都新鲜到震,而且真系无限任食,绝对系海鲜控嘅天堂!.自助捞鲜活海鲜:鲜到冇朋友!一入到店见到个自助捞海鲜区真系震撼,入面有鲍鱼、大头虾、花蟹、蚬、沙白、海螺等等,数款生猛海鲜等你自己捞。捞完之后,店员仲会帮手清洁,超贴心!海鲜区D补货速度超快,完全吾洗惊比人抢哂。将d鲜活海鲜捞完放落汤滚一滚,果阵鲜味真系无得顶!特别系大头虾同花蟹,肉质真系好鲜甜.双拼汤底:麻辣过瘾,人参滋味今次我地拣咗秘制麻辣锅同人参鸡锅双拼汤底,两个味道截然不同但又各有特色。麻辣锅香麻带劲,d辣度吾会太过火,反而带出食材既鲜味;人参鸡锅汤底清甜,有淡淡既药材香,饮落好滋补,尤其适合想要清热既朋友。双拼选择真系满足晒吾同口味需求!.自助区:丰富选择,应有尽有餐厅有9大自助区,款式超丰富!系火锅配料区可以拎到牡蛎、帆立贝、黑毛肚等高质配料;熟食区仲有唐扬炸鸡,烤榴梿,麻辣小龙虾;甜点区更有榴
自助捞鲜活海鲜:鲜到冇朋友!
双拼汤底:麻辣过瘾,人参滋味
自助区:丰富选择,应有尽有
餐厅有9大自助区,款式超丰富!系火锅配料区可以拎到牡蛎、帆立贝、黑毛肚等高质配料;熟食区仲有唐扬炸鸡,烤榴梿,麻辣小龙虾;甜点区更有榴梿布甸、提拉米苏杯;仲有热饮清酒区,提供左梅酒、椰青水等多种热饮,清酒饮品选择。加上透过App仲可以点肉类、炸物、烧物,成个体验真系好方便。
高质肉类:澳洲M5和牛同美国肩胛肉*
澳洲M5和牛油花分布均匀,烫一烫已经入口即溶,超级鲜嫩。美国肩胛肉则系另一种风味,肉味浓郁,配埋麻辣汤底一齐食,d油脂既香气完全激发出黎,真系令人停吾到口。
火锅配料区:新鲜多样,吾怕拣吾到岩食既
配料区既选择多到可以食足两个钟吾重复,特别推介即炸午餐肉、鲜鸡子同脆鲩鱼片,炸完再放落汤煮,口感一流!如果钟意食菜,仲有羽衣甘蓝、芥菜同龙眼苗等健康选择,岩晒各类型食客。
熟食惊喜:烤榴梿同麻辣小龙虾
熟食区最令人惊喜既系烤榴梿,外脆内滑,香浓既榴梿味真系直击心房,仲要系任食吾嬲。麻辣小龙虾既麻辣味刚刚好,肉质弹牙,食极都吾觉腻,值得一试。
甜品区:多款选择,完美收尾
甜品区真系甜品控既福音,有黑金绿茶芝士蛋卷、榴梿慕丝大福、豆腐花等,仲有经典提拉米苏杯,口感细致,甜度适中,为整个晚餐划上完美句号。
饮品雪糕区:解渴又满足
饮品选择有四季金橘汁、自家制洛神花茶,同埋多款气水啤酒;雪糕区就更厉害,推介Häagen-Dazs雪糕同泰国伤心椰子雪条,吾单止解渴仲可以即刻降温,为火锅体验加分。