2024-12-19
冬至一家人谂住算啦唔煮啦,出街食餐饭,订咗枱8:00 ,之前𠮶日已经订定话要两只片皮鸭,结果又去到等枱一直系灾难性等候,明明我个名喺前边个list但又比后边熟客先,咁我订枱嚟做咩呢?结果我地企到8:35先至有位,已经系最后一个等枱嘅人!都算啦,我忍!订完片皮鸭,同我讲冇晒货,真系火都嚟!又算啦,我忍!啲服务员个态度真系串到x街,点菜嘅时候,问多一句,真系一句,佢竟然’疾‘我家姐,激到佢都爆粗,我地都忍住到气,唔同你嘈!呢啲都算啦,但系我真系忍受唔到你啲杯杯碟碟筷子真系好邋遢,上面黐住啲食物残渣,只只都油淋淋,唔你一只,系只只都系咁,究竟发生咩事? 啲菜又好搞笑地出奇地细碟,好似尾围唔够菜都唔够煮俾人食咁。我只可以讲本身想留港消费,但系真系唔系讲笑,今时今日咁嘅态度咁嘅质素咁嘅服务,点搞呀?最后我哋只可以个个都话算啦唔好发脾气,冬至快乐,一定一定一定一定一定冇下次!