2024-12-19
冬至一家人諗住算啦唔煮啦,出街食餐飯,訂咗枱8:00 ,之前嗰日已經訂定話要兩隻片皮鴨,結果又去到等枱一直係災難性等候,明明我個名喺前邊個list但又比後邊熟客先,咁我訂枱嚟做咩呢?結果我地企到8:35先至有位,已經係最後一個等枱嘅人!都算啦,我忍!訂完片皮鴨,同我講冇晒貨,真係火都嚟!又算啦,我忍!啲服務員個態度真係串到x街,點菜嘅時候,問多一句,真係一句,佢竟然’疾‘我家姐,激到佢都爆粗,我地都忍住到氣,唔同你嘈!呢啲都算啦,但係我真係忍受唔到你啲杯杯碟碟筷子真係好邋遢,上面黐住啲食物殘渣,隻隻都油淋淋,唔你一隻,係隻隻都係咁,究竟發生咩事? 啲菜又好搞笑地出奇地細碟,好似尾圍唔夠菜都唔夠煮俾人食咁。我只可以講本身想留港消費,但係真係唔係講笑,今時今日咁嘅態度咁嘅質素咁嘅服務,點搞呀?最後我哋只可以個個都話算啦唔好發脾氣,冬至快樂,一定一定一定一定一定冇下次!