2009-02-26
我同女友先被佢店内的okay装修吸引,然后再被佢餐牌上的照片吸引,于是决定今餐晚餐就到这间餐厅食。餐牌上的主菜可以加$10有餐汤或餐饮,由于我同女友落order时仍未决定饮汤还是饮品,于是先orde住一个三文鱼天使面及鹅肝肉眼扒。先讲食物卖相︰同餐牌好大出入三文鱼天使面︰其实系烟三文鱼,点解唔写明,而系要落orde时由侍应解释。好明显个侍应都知要补充清楚,否则好多客都会误会以为系新鲜三文鱼。鹅肝肉眼扒︰鹅肝都似样,问题系块肉眼扒。叫得肉眼扒,点知只系同d快餐连锁店份早餐的薄牛扒差唔多样。谂返落order时个侍应仲问我要几成熟。薄到咁仲可以分几多成熟咩?味道︰三文鱼天使面︰够清,因为完全无味道。鹅肝肉眼扒︰鹅肝味道都ok,但系块肉眼扒就差到极。一d肉汁都无,食落口完全无牛味亦无肉质应有的感觉。最后,食到咁o既地步,我地最庆幸的是,冇加$10叫埋饮品,亦都冇叫甜品。
先讲食物卖相︰
同餐牌好大出入
味道︰
三文鱼天使面︰够清,因为完全无味道。