餐厅: 小曼谷海鮮燒烤屋
资讯:

2019-01-20 303 浏览
呢间小曼谷其实已经食过几次,食物质素正正常常,当然有好食嘅菜式同埋味道普通既菜式!但系今次呢款菜式真系令到我想退返比佢!话说我哋坐低叫完嘢食之后,听到有个侍应同柜台讲冇海南鸡,咁我哋都谂住叫第二样㗎啦,但系个侍应有冇埋黎同我地讲冇海南鸡,佢同我哋讲嘅系冇油饭, 转普通白饭得唔得,我地觉得冇问题既,虽然个心想食油饭多d个!过咗一阵个海南鸡送到黎,一放低已经闻到d唔多讨好既味道,朋友同我都怀疑碟鸡系咪变左,但又唔似系,似系d雪味!放低碟鸡既时候同朋友都呆左,点解海南鸡系白雪雪既?menu都系黄色架㖞,点解相差咁远?打呢篇食评之前都有睇过人地食既海南鸡影既相,同我呢碟完全唔同!跟住放入口,竟然系热既?热既都唔紧要,果阵雪味劲到我食左一啖就成碟冇食!本身谂住同佢换,但朋友话由佢,加埋一成80几蚊,我真系冇谂过会食到d咁既野!难食既野讲完就算,希望餐厅可以改善下!椰皇沙冰,本身谂住系用椰皇水雪完打成沙冰,但原来系椰奶黎,饮落去仲有打到好碎既椰子肉,味道唔错!蒜蓉包系唔可以唔食嘅,因为新鲜整同埋烘得好好,加上牛油同蒜蓉,点埋咖哩汁好味!咖喱汁整得好好食,建议可以配蒜蓉包或者烤饼!牛腩都多,但有d太

海南鸡饭

难食既野讲完就算,希望餐厅可以改善下!

椰皇沙冰

蒜蓉包

黄咖哩牛楠

咖喱汁整得好好食,建议可以配蒜蓉包或者烤饼!牛腩都多,但有d太硬!

甜品

最后送左2件甜品,左边好香椰汁味,右边果旧就强差人意,冇椰汁味,粟米都系冇味

本身对呢间餐厅印象唔差,但经过呢个海南鸡真系令我觉得好失望
2019-01-19
蒜蓉包