2024-11-09
如果问我餐厅好唔好食,我会话中规中矩唔难食。 如果问我会唔会推介呢间餐厅,答案系唔会因为佢好赶客。可能因为星期六晚饭时段,餐厅座无虚席。上菜速度好快,而且一气呵成~基本上叫咗嘅菜一次过就会帮你上晒。食物味道唔差不过冇惊喜。问题出系边?就系佢哋嘅服务。1.座位放得好逼。有椅背贴椅背嘅情况出现。2.印象中净系见到佢哋补充过一次茶水。之后喝死都唔会有人得闲理你。3. 一套碗筷走天涯。基本上你全晚只有一只大碗。 无论你食咩𩠌都会系用𠮶只碗。本人都系第一次用碗食片皮鸭。上甜品都冇人帮你换碟,咁即系想点?4.餐厅明显唔够人手。目测大约只有四至五位侍应。 其中一位系实力派尽量兼顾各样项目可惜一夫当关难以匹敌。 其他嘅只系一群猪队友。5.由于人手不足根本赶唔切翻枱更加唔使谂有人帮你执碗换碟,所以全晚基本上都系同啲污糟嘅碗碟一齐食饭。想揾个角度影靓相系好难,因为无一个角度系睇唔到枱面上污糟嘅碗筷。全枱朋友嘅共识就系唔会再帮衬。见到佢星期六晚咁多客当然可喜可贺。 但如果服务维持喺呢个水平,咁就替佢担心。始终今时今日咁多选择咁嘅服务水平......
问题出系边?就系佢哋嘅服务。
1.座位放得好逼。有椅背贴椅背嘅情况出现。