话说疫情咁耐未同囡囡大搞过生日,谂住book间好啲靓啲嘅比囡囡搞生日,咁我揾到尼间餐厅,是是正正,就问下啦。𠮶时谂住book晏昼,间野系咁催我落订又成,点不知想落订先同我讲得返夜晚两个钟,我都照订啦,谂住开开心心,收我$13000 ,30个人,心谂应该都唔差啦,最后我加多左七位佢话加钱,我都OK照加。.之前已经WhatsApp佢同佢讲,话我会布置佢哋都冇乜反应,然后去到先同我讲话要收清洁费$500,都唔紧要,我已经提前同佢哋讲过我要布置可唔可以比半个钟我,然后我去到佢就话唔可以,净系可以俾多15分钟我,都ok我明白人地都系做生意,我book嘅时间系七点至九点,我搞掂布置7:15,个员工已经过嚟同我讲,你哋最好切咗蛋糕先,同埋厨房8 点last order,我book七至九,我都系坐低15分钟姐,同我讲咩last order呀?个班师奶员工完全好赶住走咁,𠮶阵小朋友都系玩咗15分钟,然后我哋就要上菜,佢有前菜、主菜、有个汤,讲真一句我就冇食过,因为我太忙,但我啲朋友同我讲最好味系个汤其他嘢完全食唔落,全程食嘢起码有六七个员工企咗响度望住你食,完全觉得好有压迫咁,食食下野,佢已经要上蛋糕
之前已经WhatsApp佢同佢讲,话我会布置佢哋都冇乜反应,然后去到先同我讲话要收清洁费$500,都唔紧要,我已经提前同佢哋讲过我要布置可唔可以比半个钟我,然后我去到佢就话唔可以,净系可以俾多15分钟我,都ok我明白人地都系做生意,我book嘅时间系七点至九点,我搞掂布置7:15,个员工已经过嚟同我讲,你哋最好切咗蛋糕先,同埋厨房8 点last order,我book七至九,我都系坐低15分钟姐,同我讲咩last order呀?个班师奶员工完全好赶住走咁,𠮶阵小朋友都系玩咗15分钟,然后我哋就要上菜,佢有前菜、主菜、有个汤,讲真一句我就冇食过,因为我太忙,但我啲朋友同我讲最好味系个汤其他嘢完全食唔落,全程食嘢起码有六七个员工企咗响度望住你食,完全觉得好有压迫咁,食食下野,佢已经要上蛋糕,然后佢上左我个蛋糕系无蜡烛既,问左一个员工帮我拎一支蜡烛,佢俾咗一支烟花蜡烛我,正当我谂住摆落个蛋糕度既时候,有一个员工一手抢佐我手上嘅蜡烛话支蜡烛系佢哋自己既,我哋全部人当堂呆咗,我心谂收我万几蚊,一支蜡烛唔使死呀吗?同埋佢哋真系好冇礼貌啰,你正常一个人唔会响个客人面前抢番支蜡烛挂,好似我拎咗佢钱咁。
咁我买咗个卜糖嘅盒,俾小朋友玩,然后个员工第一时间冲过黎问入边有冇彩纸㗎,有要收多$500清洁费,我心谂你哋系咪咁等钱洗呀?你收我$13000,你个场又唔系大,系咪摆明老屈㗎,好彩我个盒无彩纸姐。如果唔系已经收$500清洁费,仲要再收多$500清洁费比彩纸
???我真系未听过第二度会咁收法。
我见佢哋咁赶咁,我就问佢地可唔可以加时,佢话唔可以因为佢要交番个场定唔知点样其实我唔系好明,无得加唔紧要,但个重点佢无比完全两个钟我啰!
8:40个餐厅开广播话叫我哋要离场清洁,下?!我订嘅系两个钟㖞,佢哋当初冇同我讲呢样嘢,啲小朋友先啱啱玩完所有嘢开始玩佢哋个波波池,我真系唔知点解佢哋要咁样赶客,咁我哋又嗱嗱临执埋啲嘢走啦,最后埋单,我系卖咗$17000再加$500清洁费,讲真一句真系唔系好开心啰,比咁多钱俾啲咁嘅服务我,我都预咗啲嘢食唔系好味㗎喇,念住小朋友开心就算..结果系大人细路仔都好唔开心啰!
‼️‼️‼️
「我都未同你地讲$17000+$500,唔系包场架!途中仲有其他小朋友入嚟玩架。」
‼️‼️‼️
最失望佢哋系无Service,想喺呢度搞生日party嘅话,话俾你听可以睇过第二间,如果唔系你哋一定后悔!
庆祝纪念
生日