2018-07-12 127 浏览
咁啱唔想食饭,见到单点例牌嘅"鲜鸡"$60, 加个菜$18, 都ok, 个门口阿姐又声大大狂sell, 谂住试试。去counter落单,叫3样嘢,位小姐反应其慢咬字不清,要一个手撕鸡饭,一个净鸡,加个菜,净系听得清佢"无晒醉鸡"呢个讯息已经听到我眉头夹死乌蝇。门口阿姐狂sell 醉鸡然后原来无晒醉鸡,焗转沙姜,算啦,希望好味。下面呢碟,就系价值$60 六件,有一件系颈,一件系翼尖,鸡皮极厚,酱汁骑呢嘅所谓鲜鸡。旁边系$18 用甜品兜装嘅鸡汤蛙蛙菜。一见到,我呆咗。个阿姐问我咩事。我话呢个叫例牌呀?佢就话啲鲜鸡来货几贵几贵同外面啲冰鲜唔同云云。又话咩佢地都无乜得赚净系想做个名blah blah blah.我都费L事再讲,当我时运低,我个人好间单,一食到唔好食嘅嘢就唔开心,唯有成程黑住面食咗三旧鸡,$60 六件唔好食嘅净鸡,真系中环都买唔到,背脊骨落晒。中途阿姐仲好好心咁同新坐落嚟隔离两位女士讲又系啲鸡几鲜成本几贵仲话"哎吔隔离个女仔就系觉得例牌好少呀但系呢鲜鸡好贵㗎嘛系好唔同㗎嘛啦啦啦。。。"成场喺度嘈。我嘅不满升温,令件鸡难食多两度。如果有半粒星我系唔会俾一粒呢间嘢。东广场咁多选择,应

旁边系$18 用甜品兜装嘅鸡汤蛙蛙菜。
沙姜鲜鸡

一见到,我呆咗。
个阿姐问我咩事。
我话呢个叫例牌呀?
佢就话啲鲜鸡来货几贵几贵
同外面啲冰鲜唔同云云。

成场喺度嘈。
我嘅不满升温,令件鸡难食多两度。
如果有半粒星我系唔会俾一粒呢间嘢。
东广场咁多选择,应该好快自然淘汰。

临走见我呢个嫌细份嘅人食剩咁多
仲问长问短
问洗唔洗俾返啲手撕鸡我食
问我系唔系唔钟意食翼呀你唔钟意可以讲丫我地随机㗎blah blah blah 系咪唔钟意佢冻呀个汁唔钟意呀。。。

烦到痴咗。
事实系嘢唔好食,贵,你好烦。
食一次都嫌多,奉劝大家回避。