2016-01-26
星期六天寒地冻, 收工都系要出街食下饭通通气, 食饱晚饭, 要食埋个甜品先叫满足.大围开左好多糖水舖, 今次试下"糖宫甜品专门店".门口有个鱼缸, 已经吸引左BB要入去玩.店舖细细, 有一排SOFA座位, 灯光微暗, 气氛休闲.MANUAL都几多选择, 新派至旧款中式糖水都有齐.一行3人叫左3款冻热甜品:椰皇炖蛋白 - 原个椰皇, 椰皇连肉的, 应该保留了椰皇水再加入3.6牛奶及蛋白去炖.牛奶味及蛋白味较淡, 留有极香的椰汁味, 好香, 好滑, 食完炖蛋白可以食埋椰肉!朱古力窝夫伴雪糕 - 雪糕可以自选口味, 我们选了雪呢拿, 心形朱古力窝夫加上了朱古力酱及伴有香蕉, 卖相80分, 雪糕及香蕉都OK, 但食第一口朱古力窝夫, 心寒了....朱古力窝夫的味道有点变了, 好难食. 材料出了问题吗?朱古力心太软伴雪糕 - 一碟四格的摆碟, 卖相80分, 同样系雪糕可以自选口味, 选了绿茶及雪呢拿. 亦有香蕉.甜品一上台, 我又吓呆了, 一条最少10寸长头发夹在雪糕球内, 应该系"笔"雪糕前已掉进了雪糕内. 只好叫STAFF换一碟.雪糕及香蕉都系OK, 朱古力心太软又出事了. 蛋糕焗得耐左少少
大围开左好多糖水舖, 今次试下"糖宫甜品专门店".
门口有个鱼缸, 已经吸引左BB要入去玩.
店舖细细, 有一排SOFA座位, 灯光微暗, 气氛休闲.
一行3人叫左3款冻热甜品:
椰皇炖蛋白
朱古力窝夫的味道有点变了, 好难食. 材料出了问题吗?
朱古力窝夫伴雪糕
雪糕及香蕉都系OK, 朱古力心太软又出事了. 蛋糕焗得耐左少少, 没有流心, 只见里面亦有朱古力酱. 再吃第一口, 同朱古力窝夫一样味道!
朱古力心太软伴雪糕