2023-08-05 1021 浏览
贵妇高价版Ebeneezer!本身系劲钟意食Ebeneezer嘅kebab及biryani. 可惜餐厅分店只集中于港岛区,所以都唔系咁成日去到。最近发现原来佢哋喺将军澳海滨走廊𠮶边开咗一间分店!所以今日特意去试吓。记忆中呢个铺位本身系一间印度西餐厅,印象中跟宜家Ebeneezer嘅装饰布置大同小异,应该佢哋转手后系只系转左个名😅服务生全是印度人(或巴基斯坦) 食物嘅种类多好多, 既然亦有我好钟意嘅pani puri!!!仲要系有几款可以拣!Dosa亦都有好多款式!比起快餐店形式嘅其他Ebeneezer分店嘅餐牌好唔同!当然价钱都贵啲@.@我哋点左Sev Puri, Fish Biryani & Dosa, 全部都好好味!Sev Puri 有好多馅,罗望子酱令成个味道升华😋😋Fish Biryani 系保持Ebeneezer快餐分店嘅味道。其实食过咁多间印度餐厅,最钟意都系Ebeneezer嘅biryani。呢间贵妇版就连装饭盆都传统啲! 加埋Garlic Yoghurt sauce落啲饭到更好味😋Dosa嘅presentation好得!外皮微脆,好似中国零食嘅「薄脆」,但内面有芝士,可
贵妇高价版Ebeneezer!

Dosa嘅presentation好得!外皮微脆,好似中国零食嘅「薄脆」,但内面有芝士,可点配酱汁,但就斯咁食就更食得出芝士食😋

好味!会再来,如果价钱平一点就会再亲民啲~
2023-08-05