2015-07-08
店名:川之味麻辣米线地址:太子通菜街212号地舖好味指数:7.5/10价钱:$58大碗米线套餐鸡肉 、牛肉 、猪肉 、萝白 、牛丸 、 猪润 、腩肉 、火腿 、豆卜 、山根 、炸酱 、鱼蛋 、韭菜 、腐皮 、生菜 、黑柏叶 、酸辣菜 、墨鱼丸识我的人都知我麻麻地谭仔,原因系唔得惹味得泥辣又唔够香。呢间米线店同谭仔有几分相似,不过是升级版的谭仔。先说辣度选择,有小辣1-10级加$1(辣得过瘾) 、中辣 +$2(辣到飞起)、大辣 +$3(辣至颠峰)。虽然自问食得好辣,但碍于唔想食得咁辛苦,加上睇到d形容词咁夸张而淆淆地的关系,隐阵少少拣中辣。好似谭仔咁,有大碗米线,方便唔洗谂样样有d,两个人share一碗岩岩好。汤底味道果然有料到,但未至于辣到飞起,味道比谭仔惹味得多,米线都几弹牙,配料味道正正常,没有太有惊喜。
地址:太子通菜街212号地舖
好味指数:7.5/10