2013-04-11
同屋企人食饭,BOOK 了位午巿一点半,订位时WAITRESS 话到时无枱会等一阵,OK,平时都系咁。去到门口,已经有一个等紧五人枱,另一个GROUP 等紧3人枱。见城不嬲无派飞,有个后生D的WAITRESS 乜都无TAKE DOWN 就叫我地四个人照排,后来有四个人迟过我地黎一齐等。大约二十分钟后有个短发应该资深D O既女职员叫左3人同4人枱入,迟过我地果几个人竟然被安排坐先! 咁我BOOK 黎做乜?等到2点左右,终于有位坐,我地被安排入房仔,D待应根本就唔会主动过黎睇,我差不多要走出门口先有人应。我地好肚饿,大家都系谂住叫寿司SET,但佢张ORDER 纸得日文无中文,不嬲黎食都系WAITRESS 讲俾我地听再落。呢个马尾侍应UP 完,我拣左几个我食,但未拣够,请佢REPEAT 一次。哗,佢个咀脸真系衰到呢....好唔耐烦咁REPEAT,所以我都系求其拣了算。ORDER 完,等好耐都未有野食到。我大约两点入去,当TAKE ORDER 10分钟,我地等到2:40都只系得碗蒸蛋! 跟住个资深侍应就入黎话LAST ORDER 问有无野再叫。我话我除左个蛋乜都未到。跟住再等多十零分钟左右先有
ORDER 完,等好耐都未有野食到。我大约两点入去,当TAKE ORDER 10分钟,我地等到2:40都只系得碗蒸蛋! 跟住个资深侍应就入黎话LAST ORDER 问有无野再叫。我话我除左个蛋乜都未到。跟住再等多十零分钟左右先有野食到。无睇错,BOOK 下午1:30 的LUNCH, 到2:40先有个蒸蛋咋!!!
个SET 有中TORO、油甘、虾、海胆、三文鱼子。中TORO有筋、我果只海胆唔系一件件夹得起,系好似烂左一PAT 野的海胆。其他都普普通通。
呢个价钱,呢种SERVICE,我俾多几十蚊去食湖舟好过。
见城,GOODBYE FOREVER!!!