2024-09-03
今日去铜锣湾shopping, 拣咗依间去滚食晏,之前有试过夜晚嚟打边炉,估唔到日头嚟又系另一个feel, 我哋叫咗两个午市套餐,好丰富,份量好大,食到劲饱😂牛魔王浓汤面 $88呢碗面真系好正!牛肚、牛筋、牛腱、牛坑腩一应俱全,份量劲多,肉质鲜嫩,咬落去有弹性,完全唔会韧。牛筋软淋,骨胶原满满😍汤底浓郁,牛味十足,饮完都想再加一碗!我哋拣咗粗面,面条吸收咗汤汁,滑嘟嘟,真系一流。红烧牛崩沙腩浓汤面 $118呢碗就更加劲!牛崩沙腩煮得刚刚好,肉质软滑,份量又系好多,食极都有,汤底香浓,带有一丝甜味,我哋拣咗幼面,面质弹牙爽口,真系令人回味无穷。套餐小食套餐仲包埋四小碟小食,青瓜、云耳、海带同西瓜,清爽又健康,正好平衡咗主菜嘅浓郁感。跟餐拣竹蔗马蹄水 $15,清甜解腻,唔错!总括来讲,呢两款午市套餐真系超值,无论系味道定系份量都好满意,推介俾大家试下!评分:最高为 5分治愈度:👩⚕️👩⚕️👩⚕️👩⚕️👩⚕️抵食度:💉💉💉💉💉翻兜指数:🩺🩺🩺🩺🩺去滚铜锣湾登龙街1-29号金朝阳中心二期 - Midtown 27楼📍铜锣湾港铁站B出口3分钟路程#healingbobo #foodie #hkf
牛魔王浓汤面 $88
红烧牛崩沙腩浓汤面 $118
套餐小食
跟餐拣竹蔗马蹄水 $15,清甜解腻,唔错!
评分:最高为 5分
治愈度:👩⚕️👩⚕️👩⚕️👩⚕️👩⚕️
抵食度:💉💉💉💉💉
翻兜指数:🩺🩺🩺🩺🩺
去滚
📍铜锣湾港铁站B出口3分钟路程
#healingbobo #foodie #hkfoodie #foodiehk #香港 #美食 #牛魔王 #崩沙腩 #CWB #铜锣湾 #ASmokingAffair #去滚