2024-09-22
是日去咗公司附近位于上环苏杭街嘅鮨店「鮨燐」食午餐,适逢佢哋最近推出午市寿司套餐八折优惠,相当抵食,套餐包括:田园杂菜沙律、日式蒸蛋 、自选寿司、手卷一本、面豉汤和甜点,寿司嘅刺身师傅均选用每日日本直送的时令海鲜,配搭不同的调味和食材,增添风味😋🌟お好み寿司11贯と手巻1本定食 $ 548而家做紧八折优惠 $ 438 就可以食到▪️新鲜田园蔬菜沙律蔬菜非常新鲜、仲有红洋葱和蕃茄,配上黑醋酸汁,好开胃味蕾瞬间打开▪️日式蒸蛋日式茶碗蒸好香滑,有浓浓的鸡汤香,蛋内的香菇味道香浓,非常美味食完两款前菜就开始寿司时间,每款刺身时令新鲜,各款有着不同的风味,要我选择最美味的三款,北海道马粪海胆一定系首选,入口甜美甘香,跟住我会拣大吞拿鱼腩,师傅灸烧过,鱼油满泻好肥美,大吞拿鱼蓉手卷亦系好高质,油脂满泻的吞拿鱼蓉配上香葱,都系一个最好味嘅配搭😋,其他寿司当然一样出色,难分高下🍣熊本鲷鱼、玫瑰和竹炭盐🍣北海道乌贼、新鲜青柠汁🍣北海道帆立贝、柚子皮🍣岩手县赤贝🍣大分县深海池鱼🍣神奈川梳子鱼、芝麻🍣秋刀鱼、姜葱蓉🍣北海道银鳕鱼、柚子胡椒🍣马交鱼、辣椒萝卜蓉🍣北海道马粪海胆🍣大吞拿鱼腩🏮大吞拿鱼蓉手卷🥣面豉汤
🌟お好み寿司11贯と手巻1本定食 $ 548
而家做紧八折优惠 $ 438 就可以食到
▪️新鲜田园蔬菜沙律
▪️日式蒸蛋
🍣熊本鲷鱼、玫瑰和竹炭盐
🍣北海道乌贼、新鲜青柠汁
🍣北海道帆立贝、柚子皮
🍣岩手县赤贝
🍣大分县深海池鱼
🍣神奈川梳子鱼、芝麻
🍣秋刀鱼、姜葱蓉
🍣北海道银鳕鱼、柚子胡椒
🍣马交鱼、辣椒萝卜蓉
🍣北海道马粪海胆
🍣大吞拿鱼腩
🏮大吞拿鱼蓉手卷
🥣面豉汤~食完 寿司饮返一口热嘅面豉汤,饱肚又温暖
🍨菠萝雪葩~最后甜品时间奉上清新香甜嘅菠萝雪葩,炎炎夏日好啱食