2021-10-26 1675 浏览
第一次喺将军澳食海底捞、佢个位置系商场一楼尽头转角位都要少少时间揾。11点半入座安排窗边位置卡位,两个人黎讲真系坐得舒服。⬇️跟住有个叫君君既侍应好有礼貌咁介绍午市套餐、无限畅饮$15一位有甘桔、酸梅汤同埋无糖热豆浆。拣咗两客午餐 Set 都系牛小排、之后拣两个拼盘!汤底就要另外每个加钱,拣左大骨汤同蕃茄汤、每个汤底$32-34。⬇️朋友想食滑牛肉另叫、君君仲提醒我哋有会员积分可以免费换,咁就悭返$49。午市套餐包左出面三款水果同三款凉菜任食,其实你一坐低佢都会整一碟俾你。出面仲有一个鸡肉菇菌汤但唔够热唔好饮、另外有一个糖水就冇试!⬇️汤底嚟到几好饮、蕃茄𠮶个好浓仲有新鲜蕃茄粒。大骨汤就感觉好化学味,但系用嚟烚菜同肉就冇蕃茄汤咁抢晒食物嘅原味。⬇️牛小排、滑牛同埋拼盘仲有出前一丁同卤肉饭都到齐。除咗拼盘𠮶个冬瓜我觉得冇咁新鲜之外,其他嘢都唔错可以慢慢叹火锅同埋倾计。⬇️顺带一提 ⋯ 佢哋好似有整指甲服务、亦都有叫我朋友 Book 体验下结果我哋系第一个。不过佢出去睇完就冇整 😂 星期二 Weekday 黎完全唔会赶你走,因为间餐厅大冇人等位仲有吉枱!我哋倾倾下埋单已经坐左差唔多四个钟头。⬇️⬇️讲真
1927 浏览
⬇️
讲真服务好、冇人等枱唔会赶你走又坐得舒舒服服。不过甜品就弱少少,每人一粒芝麻味雪米糯同一粒糖!埋单两个人$407、如果你净系叫一个汤底其实三百几蚊就可以,另外酱料钱每人收$18不过佢哋唔会硬性人人都收呢样嘢做得几好。水果就剩系试左哈密瓜、另外𠮶个系小蕃茄同好似系西柚 ⋯ 如果有西瓜就好啦!
2021-10-26