2021-07-29
系朋友推介下知道荃湾有间居酒屋午市套餐做梗买一送一优惠 见到咁抵食就即刻约朋友去试下 我地平日晏昼大约两点钟去到餐厅 餐厅门口设计得好令 好似日本啲居酒屋咁 再行去餐厅 完全系好似去左日本咁 设计得好令 仲有几张枱系塌塌米 好有日本feel 餐厅唔算好大 但都几舒服 望望午市套餐个餐牌 啲选择多到我拣唔到 全部都想食 全部都想试 最后拣左个好多人都会叫既极上寿司定食 佢个定食系有前菜 沙律菜 茶碗蒸 汤乌冬同埋寿司 沙律菜好新鲜 茶碗蒸滑lulu 好嫩滑 汤乌冬细细碗 乌冬好弹牙 寿司系有十款 有两款系有两件相同 有三文鱼 带子 北寄贝 玉子 鳗鱼 赤虾 海胆 飞鱼子 仲有一件唔知系咩鱼 有两件系卷物 佢地既寿司饭全部都系细细旧 而上面既刺身全部都系大大旧好肥美 食落好新鲜 另外仲叫左个安格斯西冷牛扒定食 个定食系有前菜 面豉汤 白饭同埋西冷牛扒 就咁睇个西冷牛扒好似好薄身咁 但其实食落去啲肉系好嫩好淋 最好食系个酱汁 食落甜甜地 配埋西冷牛扒好好味整体黎讲 餐厅环境好令好舒服 食物几高质 价钱仺理 好平好抵食 店员服务态度好好 值得一试
极上寿司定食
安格斯西冷牛扒定食