2024-01-15
食佢呢个餐,开始仲贪心,想叫多两件素饺。琥珀合桃,好食系好食,次次都唔记得叫少啲,净系食一两粒。跟住又出于感动自己打包剩低嘅返去,返去又唔系食多几粒,仲浪费咗佢嘅袋同盒。下次提自己坐低之后就同佢讲啲合桃麻烦拎三粒就可以😂叉烧超级好味,㶶边位都唔会好硬,仲要够晒热,通常呢啲套餐拎到出嚟都争少少,就算差唔多价位嘅酒店中菜。旁边个海蜇好够酸,好厚肉,萝卜都正正常常。但系一放低你话烧味拼盘只有一样系烧味觉得有啲唔…….😂当然佢嘅叉烧份量好足够,但系我宁愿有一片叉烧,跟住旁边有一片另外属于烧味嘅嘢。超级足料劲多蟹肉同埋花胶条。一入口汤底好浓厚嘅金华火腿味。好大碗我食完个烧味拼盘同埋呢一碗嘢已经饱咗咁滞因为饱饱地佢上菜前都觉得有压力,但系我都食到八成。一上到嚟望,咦~立鳞烧😂份量都几大,𠮶下心谂如果呢一碟嘢再加碗白饭差唔多系午市套餐咁样牛肉都淋滑正常,但系𠮶个米通就少少油益,冇食到。又未去到最顶,食咗三份二,费事打包正常,湿咗少少。红豆沙冇食到,饱到好辛苦服务系正常咁好,始终半岛酒店有佢嘅「风骨」
食佢呢个餐,开始仲贪心,想叫多两件素饺。
因为饱饱地佢上菜前都觉得有压力,但系我都食到八成。
一上到嚟望,咦~立鳞烧😂
牛肉都淋滑正常,但系𠮶个米通就少少油益,冇食到。
又未去到最顶,食咗三份二,费事打包
正常,湿咗少少。
红豆沙冇食到,饱到好辛苦
服务系正常咁好,始终半岛酒店有佢嘅「风骨」