2023-04-28
咁啱同朋友一齐放假,去观塘附近买嘢,行经呢间餐厅又令到我旅行后遗症发作,挂住日本嘅嘢食。餐厅午市定食有好多款选择,价钱由一百几至三百几都有,丰俭由人。由于小妹实在太挂住日本嘅拖罗,二话不说就拣咗特上刺身拼盘定食。每个座位都会有绿茶粉,客人可以自己加水同埋调节自己想要嘅茶嘅浓度,任饮唔嬲。特上刺身拼盘定食:等咗一阵拼盘就嚟啦!拼盘一上来嘅时候我同朋友都哗咗一声,因为上面嘅拖罗同埋海胆实在太肥美啦~净系望到个样都已经好满足呢个刺身拼盘,主要由六款刺身组成,拖罗、深海池鱼、金目鲷、牡丹虾、赤贝同海胆每款各两片。另外配有特制饭,同刺身都好match。每啖刺身都系肥美嘅油脂味,超正!附上朋友嗌嘅特上寿司拼盘,卖相同埋味道都几好㗎!整体而言,全部刺身都好新鲜肥美,满满嘅幸福感,经过嘅朋友可以食下,午市套餐都几抵食。
特上刺身拼盘定食:
附上朋友嗌嘅特上寿司拼盘,卖相同埋味道都几好㗎!