餐厅: 鮨燐
资讯:

2024-05-31 82 浏览
放假想食餐好,去咗食lunch Omakase! 午市有10款套餐,有寿司有定食。我就拣咗12件寿司+1件手卷嘅Omakase 餐。先有沙律作为开胃菜。有沙律菜、车厘茄、洋葱等。再有暖笠笠嘅茶碗蒸。之后开始到寿司部分。首先有蜜柑鲷,有蜜柑嘅香甜加埋鲷鱼嘅鲜味。北海道帆立贝肥美鲜甜。金目鲷肥美嘅鱼身和葱香味好夹。随后有深海池鱼鱼腩,配上柚子好清香。乌贼加上甜甜嘅紫苏,好味又特别。赤贝大只,够哂鲜爽!火灸银鳕鱼口感肥美。还有北海道嘅冰库县甜虾,鲜甜无比。之后到鱼味比较重嘅鱼。飞鱼加埋葱香,鱼鲜突出。细池鱼加埋姜蓉,鲜味满满。火炙生鲭鱼。吞拿鱼鱼质肥美。最后马粪海胆好鲜甜。食埋葱吞拿鱼手卷,寿司部份就完结了。最后饮返个鱼汤暖笠笠,够鲜味。以及益力多雪糕作结。

最后饮返个鱼汤暖笠笠,够鲜味。以及益力多雪糕作结。