2021-10-09
返工太辛苦,中午要食餐好奖励下自己,得1.5小时食饭,同事揸车来回形荟至可以食耐啲,话晒食放题一定要食多啲至满足我地拣左美馔B鸡煲海鲜放题 美国SRF黑毛和牛 $258,每人加$38任食刺身🐓鸡煲打边炉前食,份量大概有半只鸡,小辣味道岩岩好,带点麻辣嘅香,鸡肉亦算嫩滑🍲火锅🥩美国SRF黑毛和牛(必食)牛肉系逐件order,我地2个人一叫就叫十件和牛油脂分布平均,肉质有光泽,而且比较厚身大块,建议先将和牛摊开,等水滚再放落去,大概5-7秒就食得,入口有浓郁的油脂香同牛味,唔洗点酱已经好好食,叫多几round依然保持水准👍🏻🦐海鲜海虾滚完啲壳好容易剥,证明好新鲜,食落好鲜甜鲍鱼大大只,色泽好靓,容易咬开而不失口感青口都不错,亦系大大只,无雪藏过嘅味,咬落去好弹牙蚬壳全部都开口,虽然粒肉唔算大,但颇鲜甜,味道不错🍢丸类黑松露虾丸(推介)真系用新鲜虾肉打成,食落有咬口,加入左黑松露味道更香浓,而家预先调好味,不需再点酱汁🍣刺身分别有带子、甜虾,泰式虎虾、三文鱼、八爪鱼、北寄贝,样样新鲜味美,个人最钟意食带子同北寄贝推荐指数:🌕🌕🌕🌗🌑(5🌕满分)餐厅新净宽敞,各款食物质素不错👍🏻
前菜
🐓鸡煲
鸡煲
🍲火锅
🥩美国SRF黑毛和牛(必食)
牛肉系逐件order,我地2个人一叫就叫十件
美国SRF黑毛和牛
🦐海鲜
海虾滚完啲壳好容易剥,证明好新鲜,食落好鲜甜
鲍鱼大大只,色泽好靓,容易咬开而不失口感
青口都不错,亦系大大只,无雪藏过嘅味,咬落去好弹牙
蚬壳全部都开口,虽然粒肉唔算大,但颇鲜甜,味道不错
海鲜
🍢丸类
黑松露虾丸(推介)
🍣刺身
刺身