1K
曾经喺餐厅新开不久就到访过,事后朋友圈中一直有听闻仍然甚有水准,但老实讲,要我一头半个月就食厨师发办,我都负担唔来;知道佢地午市有其他套餐供应,今次就选择中午到访。周六约一点钟到达,餐厅位置不少,分成三个用餐区,装潢日式,简约风格,环境宁静舒适。想唔到生意十分好,师傅前面嘅吧枱都坐满了,我地被安排到另一边嘅二人枱。由于环境太舒适,我地慢慢食、慢慢倾,不知不觉过左接近两少时。偶尔听到师傅同客人交谈,下次要早些预约坐吧枱呢午市餐牌除左同样供应两款厨师发办(刺身/寿司)之外,仲有超过15款御膳,包括自选寿司、刺身、海鲜丼、西京烧、天妇罗、烧活鳗、网烧西冷等,套餐附沙律、茶碗蒸、味噌汤、甜品、咖啡/茶,点餐后,定价二百至四百零蚊店员先送上热毛巾,虽然系午市,但应有嘅服务都做到足,加茶、收拾、上菜速度等都有细心留意,起码令客人觉得物有所值。沙律、茶碗蒸首先送上沙律、茶碗蒸,茶碗蒸香滑料多。自选寿司12贯 配稻庭乌冬 $280喜欢呢度嘅寿司御膳提供自选,毕竟唔系所有鱼生都啱食,可以自己拣就梗系最好啦。而且自选寿司款式有约20款,除左固定款式,仲会有每日精选,除左海胆外,每款可选两件,好吸引,我样样

午市餐牌除左同样供应两款厨师发办(刺身/寿司)之外,仲有超过15款御膳,包括自选寿司刺身、海鲜丼、西京烧、天妇罗、烧活鳗、网烧西冷等,套餐附沙律、茶碗蒸、味噌汤、甜品、咖啡/茶,点餐后,定价二百至四百零蚊

沙律、茶碗蒸
首先送上沙律、茶碗蒸,茶碗蒸香滑料多。
沙律、茶碗蒸

自选寿司12贯 配稻庭乌冬 $280
喜欢呢度嘅寿司御膳提供自选,毕竟唔系所有鱼生都啱食,可以自己拣就梗系最好啦。而且自选寿司款式有约20款,除左固定款式,仲会有每日精选,除左海胆外,每款可选两件,好吸引,我样样都想食!最终拣选左吞拿鱼腩、深海池鱼、三文鱼、烧右口鱼边两件、帆立贝、赤虾、真鲷、炙银鳕鱼两件、葱吞拿鱼腩、北海道海胆,共12件
包含海胆、拖罗、真鲷、太刀鱼等款式,性价比不俗,最重要系质素相当高,同样采用时令食材,不输厨师发办。
自选寿司12贯

店家帮我地将军舰后上,以免紫菜变腍,非常细心
先上十件寿司,我只系按个人喜好食,冇特别去按鱼味浓淡排次序。真鲷白嫩,味道淡雅;帆立贝极度新鲜,鲜甜程度令我十分回味
三文鱼肥美;深海池鱼口感爽滑,鱼味比较浓。

赤虾软滑,吞拿鱼腩肥美无筋,鱼油甘香。最后当然少不了我最喜欢嘅炙烧右口鱼边,烧过后香气浓,油份喺口中爆发,点够两件先满足

炙银鳕鱼同右口鱼边口感唔同,但鱼油一样丰腴
饭粒中已加左山葵,用上赤醋米,寿司本身唔会好大件,米粒黏性适中,夹起唔散。

见我食得八八九九,店员就安排送上剩低嘅两件军舰,包括系葱吞拿鱼腩及北海道海胆,鱼腩幼滑,加上葱香,一定要点!
最正系海胆军舰啊
鲜甜饱满,欲罢不能,可惜只系可以点一件,哈哈。
葱吞拿鱼腩、北海道海胆

味噌汤、稻庭乌冬 (可选冷/热)
食完12贯寿司后,来一碗小小嘅热乌冬,乌冬烟韧滑溜,肠胃都满足了。
稻庭乌冬 (可选冷/热)

套餐包括甜品、餐饮,是日甜品为豆腐雪糕,豆腐味浓郁,雪糕细滑,高质呢

豆腐雪糕
2018-09-22
午餐
自选寿司12贯
葱吞拿鱼腩、北海道海胆
稻庭乌冬 (可选冷/热)
豆腐雪糕