2023-07-08
.森户@moritosushi 今日lunch同朋友去左公司附近嘅森户💁🏻♀️,原来lunch做紧85折优惠😋……….我地叫左2个定食再散嗌左6件寿司、串烧share🙆🏻♀️其实我食一个丼饭已经会好饱😋分量都大……….火炙鱼生丼 ($138)我简左火炙鱼生丼,鱼生包括:1款时令鱼生、金线鲷、三文鱼、左口鱼边、带子💁🏻♀️每次时令鱼生都有机会唔同,都几好,唔会食厌麻~🤤鱼生好新鲜,最中意左口鱼边,好重油份,而且又好嫩滑😆🤤……….迷你角切鱼生井拼牛肉乌冬 ($138)朋友简左迷你角切鱼生井拼牛肉乌冬,一次过食到鱼生饭,又可以食到熟食乌冬💁🏻♀️,但朋友一黎就食左😂影唔到🙈朋友话鱼生都好新鲜,但份量就唔多,有d小,所以我地就要叫多几件寿司……….额外加了:三文鱼寿司 ($12)辣味三丈鱼军舰寿司 ($13)芝士蟹籽军舰寿司 ($18)火炙银雪鱼 ($38)又系厚切,好香油花味😆火灸三文鱼腩寿司 ($25)火灸海胆鱿鱼寿司 ($48)盐烧牛舌(一串)($58)朋友超推仲牛舌,系厚切,好爽口,一定要试下💁🏻♀️……….平时观塘lunch度度都极多人,森户个日又无咩人,唔洗同人迫/排队😌,我地埋
森户
@moritosushi
……….
火炙鱼生丼 ($138)
……….
迷你角切鱼生井拼牛肉乌冬 ($138)
额外加了:
三文鱼寿司 ($12)
辣味三丈鱼军舰寿司 ($13)
芝士蟹籽军舰寿司 ($18)
火炙银雪鱼 ($38)
又系厚切,好香油花味😆
火灸三文鱼腩寿司 ($25)
火灸海胆鱿鱼寿司 ($48)
盐烧牛舌(一串)($58)
朋友超推仲牛舌,系厚切,好爽口,一定要试下💁🏻♀️
……….
平时观塘lunch度度都极多人,森户个日又无咩人,唔洗同人迫/排队😌,我地埋单总供$464💰💸
地址:
森户 (官塘立成大厦) (牛头角)
牛头角牛头角道305-325A号官塘立成大厦地下E号舖