2023-04-14
打卡尖沙咀新开高质抵食铁板烧😍😍午市$380起就食到丰富嘅铁板烧,$880更可享6款海鲜、大大件鹅肝同成条封门柳👍🏻食完晚饭都唔洗食😂首先上龙虾汁蒸蛋,蒸蛋好滑,上面嘅龙虾汁好味😋之后就开始上丰富嘅海鲜:日本小长井蚝,蒸熟嘅,好肥美,上面加入黑鱼子,增添香味。日本大大粒东风螺,又名黑梅贝,真系好大粒好弹牙,条尾都食得,一啲沙都冇,正。大大粒刺身级日本带子,加入乌鱼子同一片片好靓嘅淡雪盐,好好味。新鲜大只嘅南非鲍鱼,望住只生钩钩嘅鲍鱼慢慢被烧熟有啲不忍,不过真系好弹牙,而且佢嘅鲍鱼肝酱非常好味😋炸甘鲷配酸菜鱼汁,非常独特嘅一道菜,鱼麟都炸到好脆,虽然系炸嘅,不过配酸菜汁食落一啲都唔油。沙巴大虎虾,足足手臂咁长,好夸张,只虾劲弹牙,佢好特别,用虫草花汁,个汁好好味👍🏻煎鹅肝,大大块劲香劲肥美,配多士真系一流,食完之后食菠萝冰真系绝配👍🏻食完咁多道海鲜同鹅肝其实已经好饱,点知仲有成条美国安格斯封门柳,呢个餐真系份量惊人,牛柳要5成熟就啱啱好,配上昆布丝同wasabi,好夹。以为结束咗,点知仲有高菜炒饭、炒杂菜、味噌汤,同埋劲好味劲邪恶嘅牛油多士😍身为大胃王嘅我都食唔晒啲杂菜,下次真系早餐都唔
首先上龙虾汁蒸蛋,蒸蛋好滑,上面嘅龙虾汁好味😋
之后就开始上丰富嘅海鲜:
日本小长井蚝,蒸熟嘅,好肥美,上面加入黑鱼子,增添香味。
以为结束咗,点知仲有高菜炒饭、炒杂菜、味噌汤,同埋劲好味劲邪恶嘅牛油多士😍身为大胃王嘅我都食唔晒啲杂菜,下次真系早餐都唔食先好叫呢个餐。最后雪糕二拣一,我哋都拣咗柚子味,感觉可以消滞啲。
食完我哋仲坐系度望住个九龙公园倾咗下计,真系好开心😍