2016-09-08 340 浏览
之前同朋友嚟左呢间吉野家食TEA, 原来而家下午茶都有火锅食, 名叫"午后手作锅", 佢有两款拣, 一款配金菇牛肉卷串, 一款配炙烧芝心丸,  都系跟一个韩式公仔面&温泉玉子&汽水一杯.  我同朋友一人叫一款一齐开心share食, 一份都系$28.5 真系好抵食. 火锅汤底微辣, 有少少泡菜同埋芝士味,  面质烟韧, 个韩式面和汤底有少少似我平时食开的一款农心韩国面而且又系自己煮, 感觉好似自己在家煮黎食咁几得意, 唯一分别就系呢度系用电磁炉的. 至于金菇牛肉卷串就真系麻麻地了, 牛肉色水唔靓, 咁样渌熟食金菇牛肉卷亦唔好食, 渌熟的牛肉好薄而稔身, 一咬落口块牛肉食完但金菇都仲未咬得开. 口感配搭怪怪的. 金菇牛肉卷都系烧会好食D. 而炙烧芝心丸相当不错, 几好味, 有芝士流心的, 不过食既时候小心烫口, 下次再食都会拣炙烧芝心丸的.
2016-08-27
$28.5 (下午茶)