2018-03-05 5420 浏览
同家人饮茶又唔想去普通酒楼,最后揾到嵩云厅。喺弥敦酒店,搭䢂到14楼上一层, 虽然弥敦酒店比人好旧既感觉, 但上到中菜厅感觉都几舒服, 仲有窗口梳化位, 有d 阳光透入黎~ 点心款式唔系好多, 不过全部即点即做, 黎到每一样都好好食。水晶虾饺皇,大大粒包住既虾都唔少吖,好实净弹牙。春风得意肠,肠粉包住虾春卷,春卷松脆, 口感丰富。蚝豉大利烧卖,唔知系咪正月既关系,有贺年菜既感觉,虾+猪肉做成烧卖部分,上面分别放上猪脷,虾,发菜仲有蚝豉。鲍汁炆凤爪,够淋,好入味, 好有骨胶原感觉吖 生煎菜肉包,有3件, 好细心切开上台, 底部煎得几香皮蛋瘦肉粥,虽然卖相麻麻,皮蛋系整散哂既,不过味道唔错又够热鲜虾腐皮卷,腐皮唔算好脆,但都香口,虾都弹牙既整体黎讲,质素唔错,又唔贵~ 好过去附近既酒楼呀 , 又坐得舒服

水晶虾饺皇,大大粒包住既虾都唔少吖,好实净弹牙。

春风得意肠,肠粉包住虾春卷,春卷松脆, 口感丰富。

鲍汁炆凤爪,够淋,好入味, 好有骨胶原感觉吖

生煎菜肉包,有3件, 好细心切开上台, 底部煎得几香

鲜虾腐皮卷,腐皮唔算好脆,但都香口,虾都弹牙既

午餐