2019-07-02 37 浏览
又到左午饭时间,天气热,特别唔想食饭,想食返碗汤粉,越南粉,绝对系我嘅首选,特别系呢一间越一,里面嘅冷气够晒充足,而且又有卡位,地方阔落,坐得又舒服。今日要嘅系综合牛肉金边粉,一上枱仲见到啲牛肉系鲜红色架,我要好迅速将啲牛肉放落汤嘅最抵,而且仲要落埋得配嘅香草同埋芽菜,等一阵就食得啦,啲牛肉啱啱好熟,入口柔软幼滑,而且好重口味佢嘅牛丸都好多架足足有四大粒,而且咬落依然好重肉汁,而且爽口吧,咁好食嘅牛肉丸真系唔系随便可以到啊。之后套餐仲可以加左一个米纸卷,里面有好多菜,而且份量好大,点上鱼露,我觉得有风味。今日我叫左嘅饮品系薏米水,阿妈话去湿一流㖞,而且又够冰冻,简直够晒消暑啊。