2010-06-20
今日可能系星期四啦, 呢到lunch竟然唔full㖞, 平时星期五黎系超级多人家, 所以今日有得拣位坐, 每次黎呢到我都只会钟情于银雪鱼定食, 真系好专一, 而我朋友就叫左个是日便当银雪鱼定食 - 有前菜几粒螺肉, 面豉汤, 除左银雪鱼外仲有生菜同蕃茄伴碟, 白饭一碗, 银雪鱼好滑好好味! 不过叫呢款定食等既时间会比较耐既, 大概10-15分钟是日便当 - 刺身两款油甘鱼同三文鱼, 好肥尾, 桥头2大粒, 洋葱炒牛肉, 2件烧鱼腩, 面豉汤刺身好新鲜, 虽然便当啲饭系少啲, 但你可要求侍应加饭, 到时佢会攞比你, 系个蒸笼咁既盒盛住啲饭冻柠茶/冻柠水 - 佢地钟意转左呢款耐冻杯啦, 以前系胶杯黎家, 好快啲野饮就唔冻, 因为啲冰溶晒嘛, 而家转呢款杯呢, 食晒啲野啲冰都仲未溶, 杯野仲系好冻好好饮埋单$118 价钱唔算贵, 因为免收加一㖞仲要包埋饮品, 冻饮又唔驶加钱