2021-09-16
今日同屋企人一齐食四点金饭店,感觉上都唔错!1.水晶虾皇饺每只虾饺嘅虾都好大只,爽口弹牙、鲜美多汁。个皮比较比较薄,唔会好似出面饮茶咁厚。2.明虾子烧卖呢款烧卖咸味适中,肉质鲜嫩,一啖落去真系好满足🥰🥰3.醉香棉花鸡呢款棉花鸡竟然有蟹柳,鸡肉肉质好嫩滑,冬菇好入味。4.姜粒鸡仔包平时都系食叉烧包,今次就想试下呢度嘅鸡仔包有咩唔同。淡淡嘅姜味,食落去松软绵密,再配合埋内馅嘅鸡肉,简直完美,不过一定要趁热食😌😌5.卤水鹅掌翼黎到呢度当然要食呢度嘅特色啦,所以嗌咗一份鹅掌翼,一份份量唔算多。但系佢嘅味道都唔错,卤水嘅味道好重但唔系太咸,咸度掌握得刚刚好。鹅掌好有嚼劲同埋有韧度。6.滑蛋虾仁炒河第一次食虾仁炒河,感觉都几特别。味道较淡,虾真系又多又爽口!!而且份量够大,足够四个人食!7.卤水猪手捞面有三大块猪手!每一块猪手好似拳头咁大,啖啖肉真系好满足!食得出炆咗好耐,肉质够晒浓香软烂,而且真系好入味。捞面都好爽口,值得一试😋😋整体黎讲都唔错,食物款式都几多
1.水晶虾皇饺
2.明虾子烧卖
呢款烧卖咸味适中,肉质鲜嫩,一啖落去真系好满足🥰🥰
3.醉香棉花鸡
呢款棉花鸡竟然有蟹柳,鸡肉肉质好嫩滑,冬菇好入味。
4.姜粒鸡仔包
5.卤水鹅掌翼
6.滑蛋虾仁炒河
7.卤水猪手捞面
整体黎讲都唔错,食物款式都几多