2018-10-30
和民午餐一向都几多选择,不过一真都冇为意原来星期一至五每一日都有一款特别优惠的套餐,优惠在多了一个茶碗蒸,就咁加配都要加12元,咁我既然都钟意食茶碗蒸,就点了个63元优惠餐。当天是星期三,所以就有这个宫崎南蛮炸鸡套餐。其他套餐都唔错嘅~ 呢到下单时个侍应竟然半蹲来为客人下单,系日本都见过咁嘅服务,不过系香港我就觉得有点over了🤪成个餐特别真系要一赞个to个沙律酱,佢并不是一般的沙律酱,入面有一些鸡蛋、洋葱,maybe have apple as well but I am not sure,总之成件事好和谐,又creamy又可以减轻炸鸡的肥腻,不可多得,我用晒全部😂炸鸡表演也不俗,炸粉厚度适中,鸡够大件又有肉汁,是suitable的绿叶去衬托个沙律酱😂(主次调乱左!?)另外个茶碗蒸也不错!蛋都够滑,入面几够料,又有冬菇和鸡,唯一可以改进的是外表,一打开就见到蛋面有很够气孔,不太平滑。Overall good performance as a lunch~