2020-03-26 379 浏览
返工前约了好同事午餐,拣了呢间越南菜,我最迟到达,佢哋都已经食紧,因为事先比咗餐牌我选择,坐低就食得,今次坐门口右边一个自成一角嘅圆枱,同其他人隔开的,有包厢嘅感觉!午餐选择都几多,AB两组食品各选一个,价钱可以!餐具转用了即弃餐具(可能抗疫期)午餐($95)A组:芥兰苗:灼芥兰苗,洒上炸蒜,芥兰苗唔会苦,茎部都爽嫩,炸蒜几香,味道较消淡(我喜欢)水准唔错B组:河内牛汤粉:因为已到了一阵,汤底无可避免凉了一点,加上大量新鲜九层塔叶,牛肉片嫩唔韧,河粉几滑,加上配菜(洋葱圈同几款蔬菜)都几香,汤底几香牛肉浓汤,整体几好!不过份量唔算大,男仔可能唔够饱(加埋小食都唔算大份)同事食:A组:河内鱼饼:饮品要加$18唔抵,我哋食完去饮咖啡,店员我只接触到叫埋单时,回应快又有礼!Ok越南菜🇻🇳

午餐($95)
芥兰苗

牛肉汤粉(牛肉)
九层塔

同事食: