2023-05-21
呢间茶木系屯门市中心位于戏院对面,刚刚睇完戏见到就入咗佢食嘢,系一间食台湾出名特色食物🤔店舖,店面环境系以木系装置以柔和色调,地方都好宽松坐著感觉都几好!.盐酥鸡排肉燥饭 $82呢一款喺台湾出名特色食物,一次过食到3种不同款色食物,有盐酥鸡排金黄脆口肉质腍嫰味道都几好、肉燥好有特风味味道美味😋、卤水流心蛋蛋黄色泽鲜亮蛋味浓香😙,同时肉燥捞饭米饭粒粒口感两者相当之好食!.红烧牛肉面 $74呢一碗牛肉面红烧汁散发香味😚,牛肉色泽肉质腍嫰筋肉分隔明显🤔,配埋佢嘅面条又有口感软硬适中,沾满红烧汤汁令到整条面条都几好食😋!.抹茶鲜果流心欧软 $88呢一款甜品流心欧软望见够哂吸引🤤,份量十足配料都有好几款🤔,有芒果、奇异果、士多啤梨、蓝莓、抹茶雪糕、抹茶酱汁,整件流心欧软一切开D酱汁一涌而出😲,外皮脆口内软绵沾吓D酱汁够哂正😋!.金钻凤梨水果茶$44呢一杯水果茶卖相都几特别🤔,大大块金钻凤梨够哂吸引,饮到入口啖啖菠萝香味😙,又带点茶香茶底用咗高山金萱乌龙茶,味道都几好甜度适中😋!.云顶咖啡 +$17呢杯咖啡满满嘅奶盖配埋咖啡,比起以往有D唔同🤔,咖啡味道都唔会浓味,配咗D奶盖味道都几特别😋!.茶艺
盐酥鸡排肉燥饭 $82
呢一款喺台湾出名特色食物,一次过食到3种不同款色食物,
红烧牛肉面 $74
沾满红烧汤汁令到整条面条都几好食😋!
抹茶鲜果流心欧软 $88
外皮脆口内软绵沾吓D酱汁够哂正😋!
金钻凤梨水果茶$44
云顶咖啡 +$17
茶艺师精选红茶 $0
呢一杯精选红茶茶味都好香😙,又唔会有涩味口感🤔,配埋D珍珠又有咬口!
Teawood凤梨酥礼盒(6件)$68
呢一盒凰梨酥系茶木自家制🤔,我好久都冇食过正宗台湾特产,呢一间系专食台湾店舖,而加又有得食我就试吓,一盒入面有6件独立包装!
金黄色松脆外皮口感,包裹凤梨肉口感软绵带点甜口😋,我觉得味道口感都算唔错!