2022-09-15
麻烦嘅我对于刺身又有特别嘅要求,但系呢间都会帮我尽量安排今次试吓个烧鱼鲛set沙律菜正常转左白鱼同埋唔要好腩位平征鱼爽口,喺上面有三片𠮶个好味呀比较欣赏呢个下面系池鱼, 新鲜,博切😹喺香港食日本嘢真系又贵又少加配嘅刺身系赤身三片,同埋鲷鱼两片呢个普通啲,不过我钟意食鲷鱼赤身嘅质素一般,出面餐厅嘅会鲜红啲 口感冇咁鞋口 因为我想学下啲鱼,之后唔记得咗平征鱼个名, 然后再问过侍应佢非常细心解答高高瘦瘦嘅后生仔,非常热心,好似系佢温书温咗好耐而家要运用返出嚟教我好用心烧鱼胶见到个头好大,但系其实佢劲少肉,头连背脊𠮶个部份其实好少,佢切得非常之入,所以真系冇乜肉食你可以当呢个系中式𠮶啲蒸鱼云点心𠮶种口感,但系如果想食肉嘅话就真系唔好拣呢个,我都系抱着试一试嘅常态大部份都系皮同埋脂肪所以最后如果食晒成碗饭都唔知会唔会饱(我食咗一半)下次应该唔会拣呢个😹银鳕鱼西京烧靓仔,不过唔知鱼嘅份量如何,因为睇落都几薄甜品好味
平征鱼爽口,喺上面有三片𠮶个好味呀比较欣赏呢个
下面系池鱼, 新鲜,博切😹喺香港食日本嘢真系又贵又少 加配嘅 刺身系赤身三片,同埋鲷鱼两片呢个普通啲,不过我钟意食鲷鱼赤身嘅质素一般,出面餐厅嘅会鲜红啲 口感冇咁鞋口
因为我想学下啲鱼,之后唔记得咗平征鱼个名, 然后再问过侍应佢非常细心解答高高瘦瘦嘅后生仔,非常热心,好似系佢温书温咗好耐而家要运用返出嚟教我好用心 烧鱼胶见到个头好大,但系其实佢劲少肉,头连背脊𠮶个部份其实好少,佢切得非常之入,所以真系冇乜肉食 你可以当呢个系中式𠮶啲蒸鱼云点心𠮶种口感,但系如果想食肉嘅话就真系唔好拣呢个,我都系抱着试一试嘅常态 大部份都系皮同埋脂肪所以最后如果食晒成碗饭都唔知会唔会饱(我食咗一半)下次应该唔会拣呢个😹 银鳕鱼西京烧靓仔,不过唔知鱼嘅份量如何,因为睇落都几薄 甜品好味