2019-11-27 2582 浏览
以前都有约同事来里晚餐,午餐都第一次。呢度嘅set lunch都好丰富,因为除左有主食,仲有多碟开胃配菜,牛骨汤,白饭,甜品。另外仲有面嘅套餐,特别介绍同厨师特别推介。我点左姜酒煮鸡泡饭,呢凉凉地嘅天气系唔嘅选择,有驱寒嘅感觉,姜酒无住家式嘅咁浓,但配汤饭刚刚好,鸡件感觉似将唔要嘅胶位煮成,𩠌头𩠌尾嘅感觉。同事选左个牛排骨熟食套餐,综合其他客人嘅主食,卖相都系比较差,但味道唔错。牛骨汤嘅胡椒味好浓,韩式配菜见到大约有十款,每枱客人会随机送四款,若果想转其他款,就要即时同待应讲,待应唔介意换比你的。甜品则只见有啫喱。主食唔差,但都系觉得配菜好食啲,可以因为呢度系韩国餐厅,韩式料理始终比较出色。