2016-11-21 187 浏览
每个打工仔每日最开心既moment,当然就系lunch time啦,可以break一break,抖啖气,叉叉电,然后先至再面对下半日既工作~我地公司同事就暗地里开左个group,可以开心share下lunch time好去处,有咩好食唔好食都可以一一分享,成为公司同事午餐揾食指标,好pro,真系做正经野又唔见大家咁好心机,haha……今日就孖住个好啱倾既同事第一次黎呢度食午餐,因为见唔少同事都有喺个group度讨论,唔黎试下又点搭到嗲呢?翻开menu,选择都几多,最终我拣左泰式辣肉碎煎蛋饭,听讲呢个系泰国人劲钟意食既comfort food,睇落简简单单,但食落就觉得好惹味,d肉碎几好送饭,炒得香香辣辣,食得出有小辣椒同九层塔,一半肉碎一半饭咁mix埋一齐送入口就最好食,再食埋只蛋,相当满足,而且味道好正宗,完全可以幻想自己身在泰国,比身心放松下.同事就点左大虾干捞面,同事话大虾肉质好弹牙,味道亦算鲜,捞面好香口,我都忍唔住夹左啖试试,相当有口感,味道香浓,搞到我决定下次再黎都要叫呢个,哈哈,无计,隔离饭香嘛!

泰式辣肉碎煎蛋饭
大虾干捞面