2023-02-12 28 浏览
去尖沙咀佐敦觅食得多,呢日就转去场去大角咀揾小店医肚。见呢间餐厅以Cobalt蓝作主题,好eyecatching,于是就入去试下。虽然餐厅不大,大概可容纳廿十人,但摆位几松动,几好坐。座位的另一边系储放酒水既柜,一贯餐厅名既风格,以蓝色做主调,型格得黎,又几chill。系度食饭系几有放假既感觉。自家制脆炸紫洋葱圈绝对主观好味指数:4/5炸皮好脆,又唔算厚,仲见到紫洋葱既样,有做到外脆内爽既口感。相对一般既白或黄洋葱,紫洋葱有较多花青素,具有抗氧化的功效,又少d水份,食落健康又爽脆一点。呢个小食好似叫脆炸牛油果配泰式酱汁。黄金既卖相好吸引,估唔到牛油果咁重脂肪感炸出黎都无咩油腻感。绝对主观好味指数:3.5/5牛油果够熟。明太子蟹肉天使面绝对主观好味指数:4/5睇个样都知够Creamy,食落每啖都有明太子同蟹肉既味道,上面既紫菜应该系用黎增添d日式既感觉。如果唔钟意紫菜既,可能要落单时跟餐厅提出。心太软绝对主观好味指数:4.5/5卖相平凡但质素有惊喜,心太软少甜,可可浓度高,同冰感既云呢拿雪糕做到一冷一热既口感,而且甜度相若,唔会盖过两者的味道。
去尖沙咀佐敦觅食得多,呢日就转去场去大角咀揾小店医肚。

虽然餐厅不大,大概可容纳廿十人,但摆位几松动,几好坐。

系度食饭系几有放假既感觉。

自家制脆炸紫洋葱圈
绝对主观好味指数:4/5

呢个小食好似叫脆炸牛油果配泰式酱汁。
绝对主观好味指数:3.5/5

牛油果够熟。