2021-11-21 463 浏览
星期六日食太饱,星期一返工就想食清淡啲,清下肠胃。九龙湾工商区好似得一间粥铺,去到排两个位。外面贴左靠得住既米芝连推介纪录,令人对佢期望高左。午市有套餐,不过全部都系客饭,粥餐同平时一样。整体唔错,干净企理上菜快,但离米芝连就好似有返少少距离。苹果红茶:有苹果香味。一坐低就有呢壶茶,餐牌有其他茶,但侍应话只有呢款⋯唔问都唔讲声。去骨鸡粥:鸡既份量好多,粥都够绵。可惜鸡油同粥系分开,只系鸡+粥,自己再捞一捞会好啲。虽然系去骨鸡,其实都有少少骨,食既时候要注意。云吞捞面:招牌云吞,多虾多肉,肉似肉碎而唔系肉胶,比较特别既口感。捞面干爽。汤就太咸⋯几鲜味都饮唔落肠粉:酱料自己落,想食几多都得。肠粉质素正常,比较黏,冇层次分明既感觉。
星期六日食太饱,星期一返工就想食清淡啲,清下肠胃。

苹果红茶

去骨鸡粥