2023-08-29
《泰然》📍 观塘利安道15号顺利商场3楼D11-D12号舖呢间泰然系位于观塘嘅顺利屋邨 可能冇咩人有听过 不过我见佢新开张都有唔少人排队去食👍🏻👍🏻➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖✨招牌海南鸡饭(仲有汤送🥰)$66(8/10)佢个鸡超好食 食落去都好滑唔会话柴😋😋 佢嘅酱唔同平时嘅海南鸡饭咁果三款酱 佢系自家制嘅泰式辣酱😍 食落去非常惹味👍🏻 油饭都好香唔会话好腻 佢系泰式米食落去粒粒分明🤤✨招牌月亮虾饼 $19 (8/10)食落去虾都好弹牙 佢有泰式甜辣酱 所以食落去都唔腻👍🏻👍🏻➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖✨食物(8/10)✨环境(8/10)✨服务(7/10)#ig #igdaily #igers #idfoodies #香港 #香港美食 #美食 #美食推荐 #香港美食 #香港好去处#FoodPhotography #Eeeeeats #FoodPorn #FoodGasm #Foodie #ForkYeah #FoodInTheAir #Delish #EatingForTheInsta #CleanEating #ELLE爱吃
📍 观塘利安道15号顺利商场3楼D11-D12号舖
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✨招牌海南鸡饭(仲有汤送🥰)$66(8/10)
✨招牌月亮虾饼 $19 (8/10)
食落去虾都好弹牙 佢有泰式甜辣酱 所以食落去都唔腻👍🏻👍🏻
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✨食物(8/10)
✨环境(8/10)
✨服务(7/10)