2018-12-18 145 浏览
为咗今次半价,可以去到几尽?!我同家姐两条友为咗可以半价食美人锅,一个提早收工喺元朗飞出荃湾,另一个喺荃湾放工冲过去,务求喺7点半前埋单。一去到二话不说就点咗美人锅先,跟住就睇咗好耐都未决定到点乜配料,其实两个人真系食得唔多嘢,心大心细样样都想试!海鲜拼盘1只鲍鱼、两只虾、两粒带子,老实讲原价$138我就一定唔会叫,而家半价就合理d~3样海鲜都ok, 尤其系虾,鲜甜弹牙!下次可考虑只叫虾!宽粉条呢个劲好味,喺出面揾唔到,煮一阵就食得,又唔会煮到糊晒!梅菜猪肉丸/自家制极品水饺(各半份)冇乜特别,味道正常,胜在可以叫半份!莴笋近年喜爱食莴笋,要食到莴笋嘅爽脆,记得唔可以滚太耐!鲜豆皮冇乜特别樱桃鲜滑鸭片呢个有惊喜!上枱时桃红色好靓好吸引,薄薄一片,快熟又肉嫩,其实我好少食鸭怕佢果种酥味!唔知咁样叫好定唔好呢?*鸭片放得耐会淋咗~盐酥柯仔口痕可以叫下d炸小食,呢个相比起上次食盐酥鸡多粉,一般般!盐酥柯仔重点推介~美人锅!~原只乌鸡,有大大粒嘅圆肉、北祈、红枣、枸杞⋯等,好补好好味!最尾送杯沙冰仔你𠺘口~哈哈!

海鲜拼盘
3样海鲜都ok, 尤其系虾,鲜甜弹牙!下次可考虑只叫虾!

宽粉条
呢个劲好味,喺出面揾唔到,煮一阵就食得,又唔会煮到糊晒!

梅菜猪肉丸/自家制极品水饺(各半份)
冇乜特别,味道正常,胜在可以叫半份!

莴笋
近年喜爱食莴笋,要食到莴笋嘅爽脆,记得唔可以滚太耐!

鲜豆皮
冇乜特别

樱桃鲜滑鸭片
*鸭片放得耐会淋咗~
盐酥柯仔

重点推介~美人锅!

最尾送杯沙冰仔你𠺘口~哈哈!
2018-05-09