2020-06-22
又黎到铜锣湾金百利中心觅食 得知筑地日本料理 设有晚市优惠!9点后 部份寿司低至半价!仲设有85折寿司同料理▪️芝士玉子烧 $58玉子烧面层舖满木鱼丝切开发现 芝士分量毫不吝啬 都几拉丝玉子烧甜甜地 富蛋香 仲带小小蛋汁 湿润完全唔干身 配上沙律酱同木鱼丝 味道唔错如果拉丝芝士可以再咸香啲就正▪️绿茶铁板布朗尼 $48原个铁板上既布朗尼 旁边附有绿茶酱 一倒落去个下真系会喳~ 岀烟有别于一般比较扎实既布朗尼 呢款走比较湿润软身既路线 质地较为松散 淡淡朱古力香雪糕就拣左豆腐口味 系浓郁既维他奶味 同布朗尼一齐食 真系好有冰火交融既感觉 不过豆腐味就会比朱古力味盖过抹茶味好低调 不过冰火交融既感觉就系好突岀 铁板果然帮左好多 加左唔少分!🌟半价寿司🌟▪️火焰芝士玉子 $5/件 (半价后)芝士玉子经火炙后几香口 玉子甜甜地 呢个价钱几抵食▪️鳗鱼 $6/件 (半价后)鳗鱼虽然唔算好厚切 但系质素绝对对得住个价钱 淋有酱汁调味恰到好处 无细骨▪️香葱碎吞拿鱼腩 $7.5/件 (半价后)碎吞拿鱼腩软绵 中规中矩🌟85折寿司🌟▪️18禁三文鱼 $8.5/件 (85折后)点解叫18禁?因为真系好辣 食落几惹味
▪️芝士玉子烧 $58
玉子烧面层舖满木鱼丝
切开发现 芝士分量毫不吝啬 都几拉丝
如果拉丝芝士可以再咸香啲就正
▪️绿茶铁板布朗尼 $48
🌟半价寿司🌟
▪️火焰芝士玉子 $5/件 (半价后)
芝士玉子经火炙后几香口 玉子甜甜地 呢个价钱几抵食
▪️鳗鱼 $6/件 (半价后)
▪️香葱碎吞拿鱼腩 $7.5/件 (半价后)
碎吞拿鱼腩软绵 中规中矩
🌟85折寿司🌟
▪️18禁三文鱼 $8.5/件 (85折后)
点解叫18禁?因为真系好辣 食落几惹味 不过真系食得辣先好嗌
▪️三文鱼籽 $23.8/件 (85折后)
三文鱼籽好大一粒 粒粒饱满
▪️鲜带子 $15.3/件 (85折后)
带子鲜甜
🌟85折料理🌟
▪️冰梅番茄 $23.8(85折后)
番茄爽口 淡淡梅味 好清新 个人超钟意 不过呢款真系好睇人 同行朋友就唔太钟意啦
整体而言 9点后入座 半价寿司好抵食 完美取代元气