2023-03-30 291 浏览
屋企煮完饭,发现原来自己都唔够饱,唯有揾个外卖平台叫下外卖啦,我自己又唔想食咁多,宜家又晚市事件。咁挑选之下唯有试试&TMR,睇上去都唔错,即刻order左个烟肉酸忌廉焗薯,芝士牛肉汉堡,加个薯条。等左45分钟左右终于有人送到啦,二话不说打开包装,唔好讲咩,外卖包装得几好几密实,先试试个汉堡,个包皮送到上门都系松软,唔系比汉堡汁整到软晒霉晒,呢度包皮加一分,汉堡扒就算平平无奇,但系新鲜既蔬菜都算加一分,及格以上水平。跟住个烟肉忌廉焗薯,我觉得就mama地,因为好似无焗过咁,上面cheese 线条分明,烟肉用放大镜睇先睇到,三种材料完全系味道分离。最后个薯条,打开袋之后数个薯条最香。闻上去刺激既辣味,但系开袋之后,味道系唔错,但唔知道系咪因为密封得太好,全部已经软晒,索晒水,呢个真系比个差评,但味道可能现场食会好ok
香辣薯条
烟肉酸忌廉焗薯
cheese牛肉汉堡
2023-03-29
45 分钟 (外卖送餐)