2023-06-05
九份饱(淘大商场) 每逢星期一嘅晚上,小妹都会过嚟九龙湾跟老师学唱歌,可惜落咗堂后行过嚟,呢间餐厅就差唔多要收舖😥 某个星期日嘅晚上,咁啱到观塘参与义工聚会嘅小妹喺聚会完结之后都忍唔住早两个站落车专登过嚟试食 💛💛💛💛💛 鲁肉饭(小) $34($20 加芒果红茶)珍珠米嘅口感烟韧弹牙,卤肉肥瘦均匀、卤肉汁份量合适,再配上醒胃嘅黄萝卜片,味道一流 双层起司蛋饼 - $ 32除咗抹茶味🍵嘅食物同饮品之外,小妹对芝士味嘅食物🧀亦可以用「零抗拒」嚟形容 呢个蛋饼唔单止皮薄、香口,而且夹喺里面嘅半溶芝士一咬开就瞬间喺口腔内爆发;而调味嘅酱油膏更意外令蛋饼嘅味道升华至另一个层次㖭😋 💛💛💛💛💛 呢间餐厅嘅装潢充满台湾老街风味,而且店内不断播放着九十及千禧年代嘅国语经典流行曲,令食客仿如置身台湾夜市嘅感觉 店员嘅服务态度殷勤有礼,食物质素及价钱亦中等合理!真心值得推荐畀钟意食台湾嘢朋友😋😋 💛💛💛💛💛 地址:九龙湾牛头角道77号淘大商场1期地下G142号舖
鲁肉饭(小) $34
($20 加芒果红茶)
双层起司蛋饼 - $ 32
地址: