2020-12-28 390 浏览
系openrice买咗$488 二人套餐,去到要再加$98加一。本身谂住夜晚食既,可惜一直禁堂食,唯有转圣诞中午食,但呢个set其实中午就冇咁抵食,因为本身餐厅中午都有啲平平地既lunch set既。首先讲下个地理位置先,系中环地铁站出咗行咗差唔多25分钟先到,相当唔就脚。加上一直行楼梯同斜坡都真系好攰。呢个就系二人餐既餐牌,不过有一点好失望,就系好多款都冇。例如想叫烟鸭胸沙律冇,意式米兰牛扒又冇,Tiramisu又冇,就真系唔系咁好喇。生蚝有2只较大既系升级咗,明显系creamy啲好食啲,其他细只啲但都好食既。烟三文鱼同水牛芝士沙律一般,有几块菜不太新鲜。蘑菇汤同龙虾汤都好好饮,尤其系个蘑菇汤,超级浓郁!肉眼牛扒嗌咗medium但黎到觉得熟咗小小,不过都好食既。甜品心太软都唔错。呢间餐厅都表现ok, 不过觉得餐具唔够干净,见到有些少积,同埋沙律麻麻地,同个位置有啲远,唔太方便。

烟三文鱼同水牛芝士沙律一般,有几块菜不太新鲜。

蘑菇汤同龙虾汤都好好饮,尤其系个蘑菇汤,超级浓郁!

肉眼牛扒嗌咗medium但黎到觉得熟咗小小,不过都好食既。

甜品心太软都唔错。