2021-10-18
打个成个礼拜风,呢日衬好天过海行下街,漫无目的咁上左去半山嘅扶手电梯,周围行下睇下野,差不多上到顶见开始天黑就喺附近揾下野食,见呢间酒吧餐厅野饮几平,即刻入去买醉先🤤餐厅嘅客人都系以外国人为主,店面唔大但感觉似系去左d外国嘅小酒吧咁,有几款cocktail全日Happy Hour只系$55,我地就叫左Aperol Spritz同Bellini🥂*Lamb Seekh Kebab $68*估唔到酒吧仔都有呢类型嘅小食,加入左唔同香料嘅免治羊肉,食落辣辣地,重有薄荷乳酪酱可以点,一人一条唔系几够喉😂*Chicken Breast $118*鸡胸肉入面酿入菠菜、磨菇、Mozzarella芝士,鸡胸肉超嫩滑,火喉岩岩好,食落重好juicy一d都唔柴皮,重配埋steak fries,成件事好满足😍*Chicken Tikka Masala $108*呢款咖哩香料味比较冇咁重,味道酸酸地,唔会食到好腻好济,可以配饭或者naan,鸡肉嘅份量超多,呢个价钱黎讲相当唔错,不过如果跟饭我应该需要更多嘅咖哩汁🤣
*Lamb Seekh Kebab $68*
*Chicken Breast $118*