2022-12-14
半岛精品店三访🥰 之前食过佢嘅下午茶同埋chocolate fondue,今次本来系想去试下佢嘅parfait🍦点知早一日打黎confirm 个阵竟然话雪糕机坏左😭 又咁啱有人cancel 下午茶booking,咁唯有再食佢嘅下午茶☕️佢嘅下午茶真系香港数一数二好食而我系会想encore👍🏻 事隔半年多dd 佢已经加左价啦😅但系份量上面佢系又所调节嘅,上次去系4款咸点3款甜点全部各1件要两个人share,但系今次就系3款咸点3款甜点各2件👌🏻 个人觉得半岛嘅scone 真系全港最好食🙈水准最维持得到!咸点方面蘑菇puff 同埋三文鱼青瓜三文治都好好食👍🏻青橄榄蛋糕就有少少奇怪,好彩我本身唔系太抗拒橄榄阵味🙈 甜点方面,红桑子千层酥同埋柠檬士多啤梨tart 味道酸酸甜甜,一d 都唔腻,另外仲有个朱古力果仁mousse,卖相成个波波咁好有趣😆 最后仲有两粒macaroon、朱古力、同埋牛奶雪糕,好满足,当然仲要饮埋我最钟意嘅peninsula blend🥰整体黎讲,依家冇咁难book 真系好好多🤣 唯一系到依家都仲未试到佢嘅parfait😓下次一定要试到😭🙏🏻
个人觉得半岛嘅scone 真系全港最好食🙈水准最维持得到! 咸点方面蘑菇puff 同埋三文鱼青瓜三文治都好好食👍🏻青橄榄蛋糕就有少少奇怪,好彩我本身唔系太抗拒橄榄阵味🙈 甜点方面,红桑子千层酥同埋柠檬士多啤梨tart 味道酸酸甜甜,一d 都唔腻,另外仲有个朱古力果仁mousse,卖相成个波波咁好有趣😆 最后仲有两粒macaroon、朱古力、同埋牛奶雪糕,好满足,当然仲要饮埋我最钟意嘅peninsula blend🥰