📅新一年有冇慰劳吓自己呀?😚我同我闺蜜真系好钟意食 Omakase,香港一有可以book位嘅地方,我哋都会去食吓,而呢间身处于半岛酒店地库,都系我哋两个都想食嘅餐厅,咁啱结束咗龙年,要食餐好嘅团年饭,book到位真系兴奋到飞起,我已经好想去好耐,亦都上网睇过佢好评之外,仲有最尾嘅甜品,系一个重点🥰非常满足嘅一餐Omakase!。。▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️ • 下酒菜 5品🥢黑松露白子劲多黑松露再加上雪花盐非常清新开胃。🥢香霜蟹中间约入咗松叶蟹肉一粒粒蟹子,底部有蟹膏。🥢伊势海老他他上面加了柚子酸汁,水晶鱼子酱同金箔卖相已经非同凡响,最底龙虾清汤啫喱好有幸福感。🥢天妇罗北海道厚岸蚝天妇罗汁做成的啫喱加上面嘅柚子皮,外脆入边仲有好浓嘅蚝嘅鲜甜味,非常夹。🥢富山县寒𫚕鱼系(氷见渔业协同组合)嘅出品,脂肪比例比较平均,配埋海苔酱加芝麻,肉质结实,有口感,食得到𫚕鱼嘅味道比较浓郁!・一品料理4品🥢烤䲠鱼配面豉酱再加生洋葱,再配少少嘅山椒盐,非常清新,䲠鱼烤完肉质结实,配埋面豉酱山椒叶非常好食,再加生洋葱嘅鲜甜,令到旧鱼清新而不咸!🥢山口县赤鲍鱼鲍鱼非常之大只,厨师用咗八个钟头慢煮令到鲍鱼保
📅新一年有冇慰劳吓自己呀?

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
• 下酒菜 5品
🥢黑松露白子
劲多黑松露再加上雪花盐非常清新开胃。
🥢香霜蟹
中间约入咗松叶蟹肉一粒粒蟹子,底部有蟹膏。
🥢伊势海老他他
🥢天妇罗北海道厚岸蚝
🥢富山县寒𫚕鱼

・一品料理4品
🥢烤䲠鱼

🥢山口县赤鲍鱼
鲍鱼非常之大只,厨师用咗八个钟头慢煮令到鲍鱼保持弹牙口感,再用返鲍鱼肝做酱令鲍鱼更有酸甜味,配埋个饭平衡返个口感!

🥢飞龙头鱼配松叶蟹肉
汤底用新鲜昆布同鲣鱼汤底而成,配埋一齐食,非常浓郁鲣鱼汤味,再加埋菊花配衬成碟嘢嘅卖相非常靓呀!

🥢安康鱼肝酱
配紫苏叶花配埋威化脆脆夹住食非常好味!

渍物: 萝卜、牛蒡、子姜

・鮨8贯
🥢针鱼
🥢石垣鲷鱼
🥢剥皮鱼配鱼肝酱
🥢赤鯥鱼
🥢鹿儿岛海虾
🥢大拖罗(森清小白)
🥢中拖罗(森清小白)
🥢海胆(荣获2024北海道阿一)

🥢布丁玉子烧

・お吸物
🥄萨摩鸡汤
鸡汤加入果皮螺肉猪肉大量蜜瓜煲出嚟嘅汤又甜又浓鸡味!

・甜点
🥢豆乳奶冻福袋
系店入边嘅招牌菜,非常受欢迎欢,奶冻超浓豆腐味,一定要上碟快啲食啊!
🥢番薯金酒
先食中间呢个番薯金酒入边有团子面头有啲栗子肉甩埋一齐食,非常日本口味嘅甜点!
右手边系有子味噌雪糕入边有蜜饯柠檬粒配衬,面头有蜜糖再有块姜片一同食!
蛋白酵嘅蛋卷,入边有吉士酱捞埋开心果,会相对比较甜,但食完我觉得呢个好好味!
再配返个静冈士多啤梨加炼奶,再加个芝麻朱古力甜点,呢餐简直完美之作!

🥰食完呢餐,新一年一定会食越好!

HKD 2,880.00
+1服务费