2023-03-22
餐厅门面超酷,大大的铁门,呈现半开放式的。店里有个好靓嘅酒柜高天花,但场地不太大,座位舒适,无时限,我同朋友可以慢慢食饭和倾偈。晚餐HK$298/位 x2,共享一前菜、一开胃菜、两款主菜和一甜品。原来每一碟菜好大碟㗎㖞😮🥑 Negitoro & Avocado Tartare.一出场就觉得卖相超靓呀!.顶层是新鲜蟹籽,爽脆鲜甜,上面仲铺咗少少果仁碎和食用花.中间以为只是牛油果,估唔到捞埋芥末酱一起,奶滑口感,不过芥末酱几多下,对我来讲有啲辣🥵.底层是新鲜的吞拿鱼刺身,切粒,肥美又鲜甜,好正!🍗 Mentaiko Chicken Wings.一碟4只,炸得脆口不太油,大部分无骨,啖啖肉,鸡翼中心酿咗啲明太子,好味😋🦞 Seafood Lobster Sauce Risotto.有大大只青口、虎虾和鱿鱼,爽弹鲜甜.烩饭软腍,粒粒饭都入晒海鲜龙虾汁的鲜甜味😋🥩 Wagyu Beef "Tataki with Roasted Vegetables (+HK$48).和牛扒,切成一块块薄片,口感软嫩多汁.特调酱汁好好味,提升牛肉的浓牛味,底下啲翠玉瓜和黄瓜配酱汁都好好味🍨 Devil Churr
店里有个好靓嘅酒柜
🥑 Negitoro & Avocado Tartare
.一出场就觉得卖相超靓呀!
.顶层是新鲜蟹籽,爽脆鲜甜,上面仲铺咗少少果仁碎和食用花
.底层是新鲜的吞拿鱼刺身,切粒,肥美又鲜甜,好正!
🍗 Mentaiko Chicken Wings
.有大大只青口、虎虾和鱿鱼,爽弹鲜甜
.烩饭软腍,粒粒饭都入晒海鲜龙虾汁的鲜甜味😋
.和牛扒,切成一块块薄片,口感软嫩多汁
🍨 Devil Churros in Chocolate Sauce with Vanilla Ice-Cream
.邪恶的西班牙炸油条,轻盈脆口,淋上朱古力酱,当然一定要配埋云尼拿雪糕一齐食先无咁热气呀嘛😁