2023-06-22 390 浏览
#搞串个pantry又嚟到港岛区#华富邨 💕,上次嚟到呢度食咗一间好怀旧嘅冰室☕️,今次嚟到就试另一间有43年历史嘅快餐店🍔。我哋都好钟意呢间快餐店嘅炸鸡髀配薯条($46)下午茶🍟,下昼14:30开始有tea set。呢间餐厅装修仍然保留左80年代嘅感觉,舖头外墙,同埋内里嘅枱凳都好有年代感🕰️。炸鸡髀配薯条,红豆冰(+$5)🌟🌟🌟🌟每一只炸鸡髀,都系即叫即炸,而且好大只🔥!薯条用嘅系直身薯条🍟,粗幼度适中,不过份量就唔多。炸鸡脾外皮炸到非常酥脆🍗,一食落口,就已经有好香炸嘢嘅味道,而入面嘅鸡肉就好嫩滑,好juicy💦。而本身鸡髀,有落少少盐,所以食落都有少少咸咸地,点少少茄汁🍅会更好食。另一个出色嘅地方就系杯红豆冰🫘!!只需要加多$5 ,就有一杯红豆冰。红豆煮到好腍,食落好充满着红豆嘅甜味🥤,成杯红豆冰偏甜,不过呢个甜度好适合配埋炸鸡髀。如果大家钟意食炸鸡脾嘅话,推荐大家可以嚟试吓呢一间怀旧快餐店🤩。同时,大家都可以嚟探索吓华富邨,呢度仲有一个隐闭嘅瀑布🌊,呢个瀑布好靓,亦都因为呢个瀑布,所以呢度亦都叫做#瀑布湾 🤯!
#搞串个pantry

炸鸡髀配薯条,红豆冰(+$5)🌟🌟🌟🌟