2023-09-10
值得支持嘅理由:🤩.价钱亲民,午餐连饮品由50几起跳,仲送I小碗紫菜贡丸汤。🤩🤩.份量足,一大碗满满的,一定食得饱,普通食量人士未必食得晒。🤩🤩🤩.每枱放一兜腌菜,自由添加,腌菜美味,好爽脆,腌菜控福音。🤩🤩🤩🤩.饭粒圆润饱满,粒粒分明,每粒吸满卤肉汁,米香混合猪肉香,以饭嘅讲,真有台湾卤肉风味,好食,呢个状况令人不自觉食多左饭嘅,停5倒手。🤩🤩🤩🤩🤩.半只流心蛋有蛋香又有熏香,捞埋饭一齐食,再升华去另一境界。🤩🤩🤩🤩🤩🤩.杯跟餐红枣茶,充斥片片红枣,加上菊花瑰瑰花,制作认真,甜味适中,饭后解腻一流。伏:😒.我自己衰,叫半筋半肉饭,比净卤肉饭,多10几蚊,但筋肉都系伏,筋系伏中之伏,硬到咬5倒,似未炆好赶住拎出来,真系令人失望之极,浪费左又粗又肥嘅牛筋,炆腍左应该好好食,肉咬得倒,但未够腍,比少10几蚊叫简单卤肉饭,可能就系完美体验。😒😒.可能因为餐牌上有㶽类,所以冷气比较强,唔知其他位置点,我个位超级凉又大风,菜冻得快,影响味道。
伏: