餐厅: Parallel
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-07-19 169 浏览
𠮶晚我哋去咗试半自助晚餐,每人$318/位,听起嚟都几吸引。首先讲讲呢个价钱包咗啲咩,前菜系自助形式,有沙律、冷切肉盘、烟三文鱼、芝士、青口、翡翠螺同白虾,主菜有多款自选。我哋就拣咗自家制肉酱配手工意粉及菠菜鸡肉卷配栗米蓉,仲包括是日餐汤同埋咖啡或茶。一入到餐厅,环境好舒适,灯光柔和,气氛好适合一家人或者朋友聚会。我哋先去前菜区睇吓有咩拣,沙律选择好多,有新鲜嘅蔬菜、各式酱汁,特别要提下佢哋嘅凯撒沙律,酱汁浓郁,芝士粒够多,味道一流。冷切肉盘有火腿、腊肠等,质量唔错,烟三文鱼亦都好新鲜,配埋柠檬同洋葱,味道清新。海鲜方面,青口、翡翠螺同白虾都系冰镇过,保留咗海鲜嘅鲜甜味。尤其系翡翠螺,肉质爽口。去到主菜,我拣咗自家制肉酱配手工意粉,我朋友就拣咗菠菜鸡肉卷配栗米蓉。先讲下我𠮶个意粉,手工意粉嘅口感弹牙,肉酱煮得好入味,够厚重,茄汁嘅酸甜度恰到好处,每一啖都好满足。我朋友𠮶个菠菜鸡肉卷外皮煎得金黄,内里嘅菠菜同鸡肉够嫩滑,栗米蓉香甜幼滑,完全唔会抢咗鸡肉卷嘅风头。餐汤方面,我哋𠮶晚系黑松露蘑菇汤,汤底浓郁,蘑菇碎够多,饮落口感丰富,加埋一啲香草,味道好立体。另外仲有忌廉汤。